Політика

Путін став на бік Шойгу в конфлікті з Пригожиним – WP

пригожин

Погроза Євгена Пригожина вивести свої війська з Бахмута, відображена в нецензурних відео, на яких він звинувачує російських військових у загибелі десятків тисяч своїх солдатів в Україні, була лише останнім залпом за останні місяці – тривала ворожнеча між групою найманців і військовим керівництвом Росії за вплив на війні і славу на полі бою.

Про це повідомляє Washington Рost.

У той час як Пригожин очолив криваву кампанію Росії із захоплення східноукраїнського міста за допомогою нещодавно звільнених каторжників, він також був залучений у публічну боротьбу з міністром оборони Сергієм Шойгу та начальником Генерального штабу Валерієм Герасимовим, які, за його словами, заперечували його сил боєприпасів і живої сили.

Раніше непубліковані документи розвідки США свідчать про те, що військове керівництво намагалося відповісти Пригожину, і керівник Вагнера звернувся особисто до президента Володимира Путіна з проханням втрутитися.

Проте, що його благання не були почуті, а загроза відмовитися від бою в Бахмуті — найдовшої та найзапеклішої битви у війні — є останньою спробою вчепитися за визначну роль у вторгненні.

Незрозуміло, чи це спрацює. Кінцевим терміном виведення своїх бійців Пригожин призначив 10 травня.

Оприлюднені документи свідчать про те, що російське військове керівництво було розчароване гострими публічними нападками Пригожина та обговорювало, як скасувати його критику.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling