Політика

ЗМІ опублікували схеми “бункера Путіна” у Геленджику

17 Травня 2023 18:16
путін

Видання The Business Insider опублікувало схеми та креслення так званого “палацу Путіна” під Геленджиком. За словами журналістів, документи перебували у вільному доступі мінімум як з 2016 року. Вони були викладені на сайті проектної компанії “Метростиль” як приклад зробленої роботи. Об’єкт називається там пансіонатом.

На кресленнях видно, що окрім наземної частини, у маєтку запроектовано і підземні поверхи. Під землею знаходяться укрплені приміщення та тунелі. Ліфт із будівлі спускається на глибину близько 50 метрів. У підземній частині є вентиляція, електрика, водопровід, каналізація та кабелі зв’язку.

Два окремі тунелі шириною шість метрів і довжиною 40 і 60 метрів, за припущеннями експертів, оточені 40-сантимеровим шаром бетону і можуть витримати пряме влучення бомби. Верхній тунель виходить на схил піщаної дюни, нижній, довший – безпосередньо на берег Чорного моря. Він оснащений траволатором. Безпосередньо до нижнього виходу підходить асфальтова дорога.

Інженер-будівельник Таддеуш Габришевський прокоментував креслення: “У цих тунелях є все для безпеки. Система пожежогасіння, вода, каналізація. Вони призначені для когось, хто хоче вижити чи втекти. Але це не просто аварійний вихід, це повноцінна аварійна заміна палацовому комплексу”.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling