Суспільство

        Як перевірити червону ікру на справжність: простий тест від експертки

        Червона ікра / Фото: Depositphotos
        Червона ікра / Фото: Depositphotos

        Визначити, чи є червона ікра натуральною, можна за допомогою простого тесту з гарячою водою. Про це розповіла експертка з якості харчових продуктів Олена Сидоренко в ефірі телеканалу Київ24.

        За її словами, справжня ікра має білкову основу, тому при заливанні гарячою водою рідина стає каламутною. Якщо ж ікра штучна — на желатиновій чи іншій основі — вона починає розчинятися, а на поверхні з’являється шар жиру або бульйону, який міститься всередині таких ікринок.

        Сидоренко звернула увагу, що на ринку нерідко трапляються випадки, коли натуральну і штучну ікру змішують між собою, але продають за ціною повністю натурального продукту. Вона пояснила, що оболонка справжньої ікри при нагріванні тріскається, тоді як штучна не лопається, а просто розчиняється і має більш жорстку структуру.

        Реклама
        Реклама

        Експертка також порадила оцінювати смак. Натуральна ікра має м’який, ледь відчутний рибний присмак, тоді як штучна — різкий і грубий. Окремо вона наголосила на важливості упаковки: скляна тара дозволяє одразу побачити продукт, тоді як жерстяна банка може приховувати вміст.

        Крім того, Сидоренко зазначила, що якщо у складі ікри є консервант, він має бути лише один, хоча деякі споживачі звикли саме до смаку продукту з додаванням консервантів.


        Теги:

        Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

        Реклама
        Реклама

        ТОП-новини

        Останні новини

        усі новини
        Exit mobile version