Суспільство

В Ізраїлі загинув вже 21 українець – МЗС

ізраїль, війна

В Ізраїлі загинув 21 громадянин України та один зник безвісти.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

“На жаль, зросла кількість жертв серед українців в Ізраїлі. Загалом нині маємо підтверджену інформацію про 21 загиблого українця, а також одного зниклого безвісти. У секторі Гази — троє загиблих (двоє дітей та доросла людина), а також шість поранених, із яких троє дітей. Громадяни мають поранення різного ступеня тяжкості, їм надається медична допомога”, – зазначив Ніколенко.

Він також поінформував, що 357 українців, із яких 208 жінок, висловили бажання евакуюватися із палестинського анклаву. Українські дипломатичні установи підтримують із ними постійний зв‘язок. Водночас контрольно-пропускний пункт “Рафах” на кордоні сектору Гази та Єгипту наразі не працює, і можливості виїхати наразі немає, зазначив речник МЗС.

“Це стосується не лише наших громадян, але і громадян інших держав. МЗС України спільно із партнерами працює із причетними сторонами, аби отримати дозвіл на якнайшвидше вивезення людей”, – додав дипломат.

До цього посол Держави Ізраїль в Україні Михайло Бродський інформував, що згідно з оновленим звітом ізраїльської сторони, кількість загиблих українців зросла до 23 громадян.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling