Політика

Російські військові вбили американця, який працював на російську пропаганду

пропаганда
Російські військові вбили кореспондента агентства Sputnik Рассела Бентлі, який 10 років тому приїхав зі США до Донецька / Фото з відкритих джерел

“Воєнкор” російського пропагандистського проекту Sputnik, учасник вторгнення Росії в Україну, американець Рассел Бентлі з позивним “Техас” загинув у Донецьку. Про це повідомила головна редакторка медіагрупи “Россия сегодня” і телеканала RT Маргарита Симоньян, не розкривши обставин його загибелі. Расселу Бентлі було 64 роки.

Про те, що Рассел Бентлі мертвий, також заявив голова “Громадської палати ДНР” Олександр Кофман. Він дізнався про це від дружини американця Людмили Бентлі. “Їй повідомили, що аналіз ДНК підтвердив збіг із Расселом. Тіло вона ще не бачила”, – розповів Кофман.

Після повідомлень про загибель Бентлі заступник голови Росгвардії в самопроголошеній “ДНР” Олександр Ходаковський зажадав покарати “тих, хто вбив Рассела Бентлі”. Ходаковський видалив свій запис, але репост залишився в телеграм-каналі батальйону “Восток”, військового формування самопроголошеної “ДНР”, звернули увагу “Важные истории”.

Дружина Рассела Бентлі заявила 15 квітня на його сторінці у “ВКонтакте”, що Бентлі “жорстко затримали” російські військові з 5-ї танкової бригади (пункт постійної дислокації – Улан-Уде, Бурятія). За словами Людмили Бентлі, це сталося 8 квітня в Петровському районі Донецька.

Телеграм-канал Astra писав, що Бентлі зник, коли знімав наслідки українського удару по військовій частині на Автобазівській вулиці. Режисер із Донецька Олександр Коробко заявив, що Рассела Бентлі “взяли люди в камуфляжі”, які, імовірно, прийняли його за шпигуна і відвезли до військових дізнавачів.

Рассел Бентлі – уродженець Техасу. Він брав участь у війні на боці Росії. У 2014 році він приєднався до збройних формувань “ДНР”. Перебував у батальйоні “Восток” до 2017 року. Як вказує РИА Новости, він співпрацював із новинним проектом Sputnik (входить до медіагрупи “Россия сегодня”). У Донецьку Бентлі одружився з місцевою дівчиною, у нього було російське громадянство.

СК і військова поліція загибеллю російського пропагандиста в Донецьку, судячи з офіційних повідомлень, поки не зацікавилися.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling