Політика

Обрано нового прем’єр-міністра Словаччини 

Словаччина

Роберт Фіцо стане наступним прем’єр-міністром Словаччини в середу. Офіційне оголошення зроблять 25 жовтня.

Це підтвердив речник президента країни виданню POLOTICO.

“Президент оголосить новий Кабінет міністрів і нового прем’єр-міністра завтра о 14:00” — сказав POLITICO прессекретар Мартін Стрижинец.

Конституція Словаччини передбачає, що президентка Зузана Чапутова, має призначити уряд, перш ніж він зможе офіційно розпочинати правління.

Це буде четвертий термін перебування Фіцо на посаді після його відставки з посади прем’єр-міністра у 2018 році після масових протестів із закликами до політичних змін та вбивства журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його нареченої Мартіни Кушнірової. Фіцо та інші міністри його кабінету пішли у відставку після того, як близько 50 000 людей вийшли на вуличні демонстрації.

Фіцо, який виступав за платформу припинення військової допомоги Україні та жорсткості щодо міграції, раніше висловив бажання представляти Словаччину в Раді.

Ліва популістська партія Фіцо “Smer” перемогла на національних виборах на початку жовтня, набравши 23 відсотки голосів, випередивши ліберальну, орієнтовану на Захід Прогресивну Словаччину майже на 7 відсотків.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling