Новини

Настав час надати ППО Patriot щоб Україна пережила цю зиму, – Кулеба

кулеба

Міністр закордонних справ України в ексклюзивному інтерв’ю CNN заявив, що «настав час» прийняти рішення про надання його країні системи протиракетної оборони Patriot.

«Ми почали нашу розмову про патріотів на самому початку війни – ще фактично до війни. Але зараз настав час приймати рішення», – сказав Дмитро Кулеба CNN у Києві.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив у четвер, що поки що “надто рано” робити висновки щодо заклику Польщі перемістити в Україну систему протиповітряної оборони Patriot, запропоновану Німеччиною.

«США розглядають можливість відправки системи протиракетної оборони Patriot в Україну для підтримки своїх можливостей протиповітряної оборони проти наступаючих атак Росії», — заявив журналістам у вівторок високопоставлений чиновник з питань оборони США. 

«Питання в тому, якою буде ціна пережити цю зиму. І безумовно наявність «Патріотів», наявність інших передових систем протиповітряної оборони, їх доставка в Україну протягом тижнів, а не місяців, різко знизить ціну. І це дозволить нам захистити наші міста та нашу критично важливу енергетичну інфраструктуру», — сказав він.

Кулеба зазначив, що говорив з американським і німецьким колегами про систему ПРО. 

«Не буду приховувати, що це була б величезна допомога. Це дійсно допомогло б нам захистити країну та мінімізувати ціну, яку ми платимо за виживання взимку», – додав він.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling