Політика

Росія нарощує кількість ракетоносців у Чорному морі напередодні Дня незалежності України

21 Серпня 2022 17:46

В оперативному командуванні "Південь" збройних сил України повідомили, що спостерігається зростання кількості російських носіїв ракет у Чорному морі. Подібне там розцінюють як можливу ознаку підготовки до обстрілів українських міст у День незалежності України, який відзначатиметься наступного тижня.

"Ми бачимо, що вони суттєво збільшили кількість ракетоносців у Чорному морі. Зокрема, з ракетами "Калібр" їх зараз п'ять, у тому числі й підводні", – заявила керівниця об'єднаного прес-центру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Раніше командування "Південь" повідомило про знищення двох російських ракет "Калібр", які випустили з акваторії Чорного моря в ніч на неділю. Проте три ракети змогли досягти мети.

"Ворожа атака п'ятьма ракетами. Дві збиті над морем. Три потрапили територією одного із сільгосппідприємств Одеського району. Є попадання у зерносховище", – повідомив прес-секретар Одеської адміністрації Сергій Братчук.

"Використання "Калібрів" цієї ночі може бути певним знаком того, що росіяни зараз готові їх використати, навіть незважаючи на велику вартість і не дуже велику кількість, яка ще залишилася", – сказала Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

Вона закликала українців бути готовими до можливого збільшення кількості обстрілів, але при цьому не піддаватися паніці та не боятися, бути розумними та стійкими для того, щоб "зберегти себе та Україну".


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling