Внаслідок обстрілу Харкова загинула мати української легкоатлетки Катерини Табашник

Серед загиблих у гуртожитку в Слобідському районі Харкова, куди вранці 18 серпня влучила російська ракета, — мати спортсменки Катерини Табашник. Про це вранці Катерина повідомила в Instagram. Легкоатлетка опублікувала у сторіс фото зі свічкою і словами "Мамочко, я тебе дуже сильно люблю".

"Руський мир забрав життя моєї матусі. Звільнив мене від дому і всього мого життя. Як я вас ненавиджу", — написала Табашник наступним дописом.

У сторіс з руїнами гуртожитку, де жила родина Табашник, Катерина також тегнула російських спортсменів — Іллю Іванюка та Марію Ласіцкене.

Як повідомили Суспільному очевидці, під завалами у гуртожитку знайшли нагороди й грамоти Катерини Табашник, які зберігала родина.

28-річна українська легкоатлетка Катерина Табашник, що народилася у Харкові, учасниця чемпіонатів Європи з легкої атлетики.

Особистий рекорд Табашник у стрибках у висоту складає 1.96 метрів. Його українська стрибунка встановила у червні 2018 року у Кропивницькому.

У червні 2022 року Катерина Табашник з повторенням рекорду сезону виграла турнір зі стрибків у висоту у Женеві. Ця перемога стала третьою у сезоні для української легкоатлетки.

Також Табашник у 2022 році виступила на трьох етапах Діамантової ліги у 2022 році. На заключному – у польській Сілезії – вона стала бронзовою призеркою.