Суспільство

Харківщина готова до опалювального сезону на 52%, — обласна адміністрація

4 Серпня 2022 15:15

Систему теплового господарства на підконтрольних Україні територіях Харківської області підготували до опалювального сезону 2022-2023 років на 52%. Систему водопостачання та водовідведення — на 42%.

Про це Суспільному 4 серпня сказав директор Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної військової адміністрації Сергій Магдисюк.

"На наших [неокупованих] територіях — 500 котелень, 258 підготовлені до опалювального сезону. Теплові мережі із запланованих 1800 км тисяча підготовлена", — розповів Магдисюк.

За його словами, житловий фонд області готовий на 57% (з 12 тисяч будинків готові близько семи тисяч), соцсфера — на 40%.

"Школи, садочки, лікарні перебувають під постійними обстрілами. Наприклад, ліцей у Чугуївській ОТГ був майже готовий до опалювального сезону. На сьогодні ми не маємо цього об'єкту", — пояснив директор департаменту.

За словами Магдисюка, Харківщина перебуває на етапі підготовки котелень, теплових пунктів, тривають "промивка систем, пускові роботи та укладання договорів на постачання газу".


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling