Політика

Кулеба через New York Times звернувся до партнерів України: "Не вірте росіянам!"

29 Липня 2022 21:47

Не вірити росіянам, які нібито шукають миру на словах, а на ділі роблять все для того, щоб продовжити війну. З таким закликам звернувся до партнерів України в усьому світі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на сторінках газети New York Times.

«Ми закликаємо наших партнерів посилити підтримку Україні та відхилити фальшиві мирні пропозиції Росії, – пише Дмитро Кулеба.

У колонці, яку газета публікує у п’ятницю, 29 липня, голова зовнішньополітичного відомства України каже, що партнери України на Заході також не повинні звертати увагу на «наратив, посилений російською пропагандою, про так звану втому від війни».

«Кожна війна втомлює, але треба вистояти. Ціна програшу – розчавлена Україна, розбитий Захід і відроджена Росія – надто висока, щоб допустити до цього», – каже міністр Кулеба.

Його заклик пролунав на тлі натяків Росії про те, що вона була б не проти піти на переговори, але це, на думку українського міністра, лише завіса, за якою Росія продовжує переслідувати свої загарбницькі цілі.

«Росія, нібито, готова до припинення вогню. Минулого тижня речник Кремля заявив, що двері для переговорів ніколи не були закриті. Нікого не треба обманювати. Що б не говорили її офіційні особи, Росія залишається зосередженою на війні та має на меті зруйнувати Україну та розбити Захід», – пише Дмитро Кулеба.

Він каже, що про справжні наміри Росії свідчить хоча б обстріл Одеського порту лише через кілька годин після досягнення угоди про експорт зерна.

«Для Володимира Путіна припинення вогню зараз просто дозволить його виснаженим силам, що здійснюють вторгнення, взяти перерву перед поверненням для подальшої агресії. Істина проста: пан Путін не зупиниться, поки його не зупинять», – вважає Кулеба.

Тому він каже, що «заклики до припинення вогню, які лунають по всій Європі та Америці, абсолютно недоречні», бо будь-які переговори про припинення війни – це лише «бомба сповільненої дії замороженого конфлікту».

На думку міністра закордонних справ України, тривалого, міцного миру можна досягти з Росією тільки після її поразки на полі бою. І за умови постійної та своєчасної допомоги Україна готова та здатна це зробити.

Міністр Кулеба висловлює вдячність партнерам у США та в Європі за підтримку, завдяки якій українська армія стабілізувала фронт та готується перейти у контрнаступ, але наголошує, що військова допомога Україні – це «не благодійність».

«Це необхідна інвестиція в довгострокову безпеку Європи. Українська армія вийде з цього конфлікту, найбільшої сухопутної війни в Європі з 1945 року, як одна з найбільш боєздатних військових сил континенту. Після відбиття вторгнення Росії українські військові присвятять себе забезпеченню безпеки та стабільності Європи, захисту демократії від будь-яких авторитарних посягань», – пояснює український міністр.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling