Політика

Макрон зберігає надії переконати Орбана підтримати Україну — Politico

макрон, орбан

Президент Франції Еммануель Макрон зберігає оптимістичний настрій щодо спроб переконати прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана підтримати вступ України до ЄС. Лідер Франції сподівається досягти компромісу з угорським прем’єром під час вечері в Парижі у четвер, 7 грудня.

Про це повідомляє Politico.

Макрон приймає Орбана на вечерю перед самітом у Брюсселі наступного тижня.

Як зазначає видання, європейські дипломати розходяться в думках, чи угорський лідер налаштований зірвати підтримку України, чи він просто намагається шантажувати Брюссель.

Водночас, за словами кількох французьких чиновників, рішення Орбана прийняти запрошення на вечерю з Макроном саме по собі було позитивним знаком.

Як пише Politico, дипломати з інших країн ЄС загалом привітали спробу Макрона переконати угорського прем’єра. Разом із цим деякі політики критикують рішення президента Франції, враховуючи, що Макрон і раніше намагався знайти компроміси з іншими політичними лідерами, але зазнавав невдач.

«Він продовжує намагатися і продовжує зазнавати невдач. Він намагався з Трампом, потім з Путіним, і продовжує намагатися з Орбаном», — зазначив один з європейських дипломатів.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling