Суспільство

Fox News позбавився проросійського ведучого Такера Карлсона, його вже запросив Соловйов

пропаганда

Правий американський ведучий Такер Карлсон залишає телеканал Fox News. Відповідну заяву опубліковано на сайті каналу.

Карлсон був ведучим популярного вечірнього шоу Tucker Carlson Tonight, останній випуск з ним вийшов 21 квітня.

Як пише CNN, ведучий відомий своєю радикальною риторикою і активною пропагандою теорії змови, зокрема про вакцини від COVID-19 і штурм Капітолія 6 січня 2021 року (який він називав «провокацією» ФБР), а також ставив під сумнів легітимність президентських виборів у США 2020 року.

Карлсон також транслював стандартні фейки російської пропаганди, зокрема наратив про те, що Україна нібито є «маріонеткою» Заходу, стверджував, що російський диктатор Путін «виграє» війну, і з’являвся в ефірах кремлівських пропагандистських каналів.

CNN називає оголошення про звільнення Карлсона раптовим і пише, що за тиждень до цього Fox News врегулювала позов про наклеп від Dominion Voting Systems на 787,5 млн доларів, який стосувався поширення фейків про фальсифікацію виборів 2020 року.

За даними CNN, ведучий мав стати одним із перших свідків Dominion у суді. Dominion отримала доступ до особистого листування Карлсона, судячи з якого, у приватному житті ведучий дотримувався інших поглядів. Так, він казав, що «щиро» ненавидить 45-го президента США Дональда Трампа і що його перебування при владі було «катастрофою».

Після новини про припинення співпраці з Fox News, російський пропагандист Володимир Соловйов через свій Telegram-канал запропонував роботу Карлсону на телеканалі “Соловйов Live”

“Такер, приходь до нас. У нас можна не боятися лаяти Байдена”, – написав пропагандист.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling