Ердоган заявив, що не вважає ХАМАС терористичною організацією

Президент Туреччини скасував раніше запланований візит в Ізраїль. Також він оголосив, що вважає ХАМАС не терористичною організацією, а “визволителями”.

Про це президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав у промові на засіданні парламентської групи Партії справедливості та розвитку, лідером якої він є.

“Ми не маємо проблем у відносинах з державою Ізраїль, але ми ніколи не схвалювали звірства, ним скоєні, і його стиль діяти як організація, а не держава, і ми не схвалюватимемо”, – сказав Ердоган.

За його словами, майже половина загиблих під час атак Ізраїлю на Газу — це діти, отже “метою є навмисна жорстокість для вчинення злочинів проти людяності”.

“У нас був проєкт, що передбачав поїздку в Ізраїль, його скасовано, ми не поїдемо”, – сказав Ердоган.

Разом з тим він висловив переконання, що ХАМАС не є терористичною організацією.

“Ізраїлю, ти можеш розглядати його (ХАМАС – ред.) як терористичну організацію, тому що Захід тобі багато чим зобов’язаний. Але Туреччина тобі нічого не винна. ХАМАС — це не терористична організація, а група визволителів і моджахедів, які борються за захист своїх земель і громадян”, – сказав Ердоган.

Як раніше повідомили в Партії справедливості та розвитку, у суботу в Стамбулі відбудеться багатотисячний мітинг на підтримку Палестини, участь в якому візьме президент Туреччини.