Суспільство

Більшість українців підтримують повну заборону УПЦ МП (опитування)

церква
Києво-Печерська Лавра / Фото: УНІАН

Більшість українців (63%) підтримують повну заборону Української православної церкви (Московського патріархату).

Про це свідчать результати опитування КМІС.

За даними опитування, 83% опитаних стверджують, що держава тою чи іншою мірою має втрутитися в діяльність УПЦ (МП) (у грудні 2022 року таких було 78%, у травні 2023 року — 85%).

Інфографіка КМІС

При цьому за проактивну позицію держави в питанні діяльності УПЦ (МП) виступають у всіх регіонах України (від 76% на Сході до 85% на Заході і 86% в Центрі). Водночас на Півдні і Сході трохи менше тих, хто виступає за повну заборону (55% і 46% проти, відповідно, 69% на Заході і 68% в Центрі).

Щож до довіри, то 82% українців не довіряють УПЦ (МП), довіряють – 8%, а ще 11% не змогли визначитися зі своєю думкою. У всіх регіонах переважна більшість (від 73% на Сході до 88% на Заході) не довіряють УПЦ (МП).


Опитування було проведено упродовж 20-25 квітня 2024 методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Опитано 1220 респондентів. Опитування проводилося з дорослими (у віці 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України. Статистична похибка такої вибірки не перевищувала 3,2%.


Теги:

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling