Политика

Условия для членства Украины в НАТО неизвестны, — Кулеба

мид, нато

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю Радіо Свобода заявив, що зараз немає жодної ясності щодо умов майбутнього членства України в НАТО. Коли і ким вони мають бути сформульовані, каже міністр, – невідомо.

Відповідаючи на запитання, виконання яких саме умов для інтеграції в НАТО хочуть від України західні союзники, Кулеба відповів: «Невідомо. От в цьому і проблема».

«Тобто коли будуть виконані умови? Що за умови? Ким вони мають бути сформульовані? Які вони? Ще раз наша позиція: існують всі умови для того, щоб запросити Україну стати членом НАТО. Тобто тут у нас взагалі принципово різні позиції. Їхня позиція – що є якісь умови, які треба виконати», – заявив дипломат.

За словами Кулеби, США та Німеччина найбільш консервативно налаштовані щодо майбутнього членства України в НАТО.

Проте, за його словами, саме Вашингтон відіграв вирішальну роль у тому, щоб «слово «запрошення» взагалі з’явилося в тексті комюніке».

«Не в тому формулюванні, яке нас задовольняє, але в принципі. І Німеччина теж, зрештою, не чинила цьому опір. Тому світ трошки складніший, ніж просто чорне і біле», – пояснив міністр.


Теги: ,

Если вы заметили орфографическую ошибку в тексте, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter

Актуальное видео
ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling