Політика

Справа MH17: Звинувачення пред’явити більш нема кому

8 Лютого 2023 15:08
mh17

Через два з половиною місяці після завершення суду над обвинуваченими у справі MH17 слідча група оголосила, що зробила все можливе для встановлення інших підозрюваних, але більше не може пред’явити звинувачення нікому іншому. При цьому слідчі заявили, що політичну відповідальність за те, що сталося, несе президент Росії Володимир Путін.

Переглянув десятки фото та відеосвідчень, а також сотні перехоплень телефонних переговорів, слідство встановило, що зенітно-ракетна установка “Бук”, яка стріляла по “Боїнгу” рейсу МН17, приїхала до Донбасу з Росії, зокрема, з розташування 53-ї бригади ППО. І у 2014 році, і зараз цією бригадою командує полковник Сергій Мучкаєв. Він підпорядковується наказам міністерства оборони, яке очолює Сергій Шойгу, який, у свою чергу, підпорядковується президенту Росії Володимиру Путіну, зазначили слідчі.

JIT уточнює, що за посадою Мучкаєв повинен був знати про переміщення “Бука”, але довести це неможливо. Немає жодних свідчень того, що він брав у цьому якусь участь чи навіть перебував у прикордонному районі. З очевидних причин допитати його також не вдалося.

На початку прес-конференції представники об’єднаної слідчої групи попередили, що це, ймовірно, їх останній подібний виступ. JIT вважає, що всі можливі версії були ретельно вивчені, слідчі зробили все можливе для встановлення істини, але отриманих результатів недостатньо, щоб висунути звинувачення проти інших можливих причетних.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling