Політика

Сі Цзіньпін зустрінеться з Макроном на початку травня  

макрон, Сі Цзіньпін
Сі Цзіньпін / Getty Images

На початку травня президент Китаю зустрінеться зі своїм французьким колегою у Парижі. Цей візит до Європи стане першим з часів пандемії.

Про це повідомляє Politico.

За повідомленнями, Китай прагне відновити зіпсовані відносини з Європою через “безлімітне партнерство” Сі Цзіньпіна з Путіним, яке продовжується незважаючи на війну в Україні.

Крім того, візит очільника Китаю збігається з 60-ю річницею встановлення дипломатичних відносин між Парижем і Пекіном, але “настрій у Франції буде іншим у порівнянні з попередніми урочистостями з нагоди 50-річчя двосторонніх відносин”, каже співрозмовник журналістів, знайомий з підготовкою до поїздки Сі.

“Цей буде менш святковим, враховуючи поточні економічні та геополітичні ставки”, — анонімно сказав посадовець.

За візитом президента Китаю будуть уважно стежити у Вашингтоні та Європі. Канцлер Німеччини Олаф Шольц також планує візит до Китаю у квітні, повідомляється у статті.

Також зазначається, що нещодавно офіційні особи повідомили, що Китай намагається переконати Європу дозволити Росії “сісти за стіл майбутніх мирних переговорів”, можливо, у Швейцарії — інакше Пекін бойкотуватиме такі зустрічі. За їхніми словами, цей меседж був посилений під час європейського турне китайського спеціального посланника Лі Хуея на початку цього місяця, де він обговорював “майбутнє України”.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling