Суспільство

СБУ затримала ексдепутата та його спільницю, які “наводили” російські ракети на Херсон

22 Квітня 2024 12:48
сбу, херсон
Затримання зрадників / Telegram

У Херсоні затримали колишнього депутата районної у місті ради та його спільницю — працівницю лікарні, які наводили на місто російські ракети.

Про це в Telegram повідомила Служба безпеки України.

Як йдеться в повідомленні, у групі, яка коригувала ракетно-дронові удари по Херсонській області, крім ексдепутата та медичної працівниці, четверо учасників. Двоє інших, перебувають на окупованій території.

Слідчі встановили, що за їх “наведенням” військові РФ обстріляли місцеву лікарню, церкву та будівлю Нацполіції. Також підозрювані готували нові повітряні атаки по області. Вони прогулювались вулицями міста й приховано фіксували місця базування Сил оборони й збирали дані про наслідки російських обстрілів, йдеться в дописі.

В СБУ повідомили, що колишнього депутата та його спільницю затримали якраз під час виконаннями ними чергового завдання від кураторів. Всім учасникам групи повідомили про підозри у несанкціонованому поширенню інформації та пособництві РФ.

За ними, ексдепутату загрожує довічне ув’язнення, його спільниці — до п’яти років позбавлення волі, двом іншим підозрюваним — до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling