Політика

Російські війська зайняли шість сіл на півночі Харківської області та підійшли до околиць Вовчанська

атаки ворога, Вовчанськ, харківська область
Жителі Вовчанська та прилеглих сіл чекають на автобуси для евакуації до Харкова. 10 травня 2024 року / Фото Reuters

Російські військові зайняли шість сіл на півночі Харківської області в районі Вовчанська і Липців, повідомляє проект DeepState.

Під російський контроль перейшли села Стрілеча, Красне, Пильна, Борисівка в районі Липців, і на карті DeepState вони тепер позначені в червоній зоні. “Тривають бої за Глибоке, яке є останнім населеним пунктом перед основним завданням для росіян у цьому районі – зайняти Липці”, – йдеться в публікації.

У районі міста Вовчанськ російські війська зайняли села Плетенівка та Огурцове – і тепер рухаються в бік самого Вовчанська. За даними DeepState, російські військові вже підібралися до його північних околиць і намагаються там закріпитися, тривають бої.

“Через великий натиск росіян нашим оборонцям довелося відійти з деяких позицій. Росіяни вмирають пачками але все одно давлять і місцями досягають успіху”, – підтвердили в підрозділі “Гострі картузи” окремого загону спеціального призначення “Омега” Національної гвардії України.

Напередодні населені пункти Стрілеча, Пильна, Борисівка, Плетенівка та Огурцове у своєму зведенні називало Міноборони Росії, вперше підтвердивши повідомлення про наступальну операцію в Харківській області.

“Хоч і головна задача ворога – відведення уваги з інших ділянок, але без введення резервів ситуація може стати вкрай жахливою. Ворог це розуміє і теперішня ситуація все більше змушує Сили Оборони встрягати в цьому районі”, – вважають у DeepState.


ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling