Щоб урізноманітнити домашнє меню, варто додати в кухонний арсенал електричну м’ясорубку. За допомогою приладу можна за кілька хвилин перетворити свіже м’ясо на добірний фарш, у якості якого не доведеться сумніватися. Сучасні моделі відрізняються широким набором функцій, автоматичною роботою, довгим терміном служби за адекватної вартості. Основні характеристики та поради щодо правильної покупки електром’ясорубки розкриваємо у статті.

Особливості електричних м’ясорубок
Електром’ясорубка — це побутовий пристрій з відсіком для продуктів, гострими лезами, змінними насадками та мотором. Прилад керується кнопкою, тому користувачеві не доводиться вручну прокручувати шматки м’яса. Потужний двигун запускає рух металевих ножів, які перемелюють до однорідної консистенції навіть тверді, жилаві інгредієнти. Спеціальна насадка формує кінцеву форму фаршу, наприклад більш зернистий або протертий до пюреподібного стану. Електричні м’ясорубки підходять для роботи з різними видами м’яса та риби, але загалом можуть перемолоти будь-які продукти: від шматочків цибулі до фруктів для дитячого пюре. Різноманітність насадок дає змогу готувати не тільки фарш, але й різні ковбаски, заготовки для люля-кебаба, а також вичавлювати сік, профілювати тісто. Навіть недорогі електричні м’ясорубки на Allo значно полегшують приготування їжі.
Як вибрати електричну м’ясорубку
Перед замовленням електром’ясорубки зверніть увагу на такі характеристики:
- Рівень потужності. Що вищий показник, то простіше і швидше м’ясорубка обробляє великі та тверді шматки у великих обсягах. Від рівня потужності залежать вартість пристрою і витрата електрики, тому важливо співвіднести робочі параметри та ціну з урахуванням власних потреб на кухні.
- Комплектація. Це можуть бути ножі різного розміру, форми та діаметру, сітки для фаршу грубого, середнього і дрібного помелу, а також різноманітні насадки, включно з тертками та шатківницями. Чим ширша комплектація, тим простіше експериментувати в процесі готування.
- Особливості конструкції. Перевагу варто віддати м’ясорубкам з каталогу магазину ALLO з ножами з нержавіючої сталі, які не втрачають гостроти роками. Корпус може бути пластиковим, металевим або комбінованим. Важливий також клас енергоспоживання: що вищий показник, то менше світла витрачає пристрій.
Також під час вибору м’ясорубки уточніть її корисні особливості. Наприклад, захист двигуна від перегріву, перевантаження, стрибків напруги подовжує термін експлуатації електром’ясорубки. Відсіки для зберігання насадок, прогумовані ніжки, ручка для транспортування роблять роботу комфортнішою. Вдалого вибору!