Зеленський заявив, що Росія "ніколи не думала" про переговори з Україною

Президент України Володимир Зеленський заявив, що про переговори з Росією «і мови бути не може», оскільки російська влада готова вести війну, а не діалог. Про це він сказав на прес-конференції за підсумками форуму "Кримська платформа", відповідаючи на запитання журналіста Al Arabiya.

Зеленський назвав "смішними" російські твердження про те, що Україна не хоче миру. Він зазначив, що війна йде "виключно на території України", де вбивають "виключно громадян України".

"Росія щоденними атаками, проривами, наступами чи потім відступами, супроводжуючи це все кривавими вбивствами та насильством, каже всім нам і вам, що вони жодних переговорів не бачать, окрім таких. А ми пояснюємо, що все, що вони зробили, свідчить про те, що вони про жодний діалог взагалі не думають і ніколи не думали. Вони вирішили окупувати нашу країну. Але так як у 2014 році вони прийняли це рішення і гарненько їм по пиці світ не дав (ну, не дав!), вони пішли далі, і далі, і далі. А ми їм пику товчемо", – відповів Зеленський.