Синєгубов розповів, чому змінили комендантську годину

Зміна комендантської години на Харківщині з 22 серпня пов'язана з інформацією про посилення атак РФ та роботою правоохоронних органів для запобігання провокацій держави-агресора та її прибічників.

Про це Суспільному розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Це пов'язано з тим комплексом заходів безпеки, яку зараз відпрацьовують наші спецслужби. В тому числі по місту Харкову. Я поки що розголошувати цю інформацію не можу", — сказав Синєгубов.

Синєгубов назвав загрозу обстрілів з боку агресора "реальною та серйозною" і закликав людей дотримуватися заходів безпеки. Вигулювати тварин під час комендантської години, за словами голови ОВА, можна поруч із домом: "Це можна робити безпосередньо поблизу своїх домівок, не відходячи від свого помешкання на 100-200 метрів".

Він не уточнив, коли змінять час комендантської години (з 30 травня вона тривала з 06:00 до 22:00, з 22 серпня — з 07:00 до 19:00), сказав, слід чекати окремого розпорядження, про що повідомлять окремо.

"Найвищим політичним керівництвом нашої держави було прийняте рішення щодо заборони масових акцій, святкувань тощо. Крім того, у нас будуть відповідні планові відпрацювання, комплекс заходів, які ви можете спостерігати відсьогодні", — повідомив Синєгубов.

Інформації про те, що російські окупанти спробують наступати на Харків, в розпорядженні ОВА немає.

"Такої інформації, що у них відповідно достатньо сил, щоб провести реальну спробу вторгнення на нашу територію Харківської області, яка підконтрольна Збройним силам, або до міста Харкова, немає. Однак Харків та Харківська область залишаються перспективним напрямком для них і пріоритетним напрямком для них. Ми цілодобово працюємо над підвищенням нашої обороноздатності", — зазначив Синєгубов.