Журналісти документально підтвердили загибель 5701 російського солдата

Документально підтверджено загибель 5701 російського військовослужбовця під час війни в Україні. Оновлений список загиблих оприлюднили напередодні журналісти Російської служби BBC та видання "Медіазона", яким у зборі даних допомагає команда волонтерів.

При цьому самі журналісти зізнаються, що їхній мартиролог далеко не повний, і загиблих насправді на 40-60 відсотків більше. Але влада всіма способами засекречує інформацію. Міноборони РФ давно припинило публікувати списки загиблих в Україні, глави регіонів стали рідше публічно оголошувати про загибель земляків.

Також Російська служба BBC та «Медіазона» при складанні скорботного списку не беруть до уваги військові формування так званих «ДНР» та «ЛНР».

Із загальної кількості тих, хто знайшов свій кінець в Україні, майже тисяча (966) офіцерів – переважно молодшого складу. Крім того, встановлена загибель чотирьох російських генералів та 34 полковників. Окремим рядком зафіксовано смерть 66 військових льотчиків.

За оцінкою Пентагону на початок серпня, Росія втратила в Україні вбитими та пораненими від 70 до 80 тисяч військових. Оборонне відомство РФ востаннє виступило на цю тему 25 березня, коли підтвердило загибель 1351 російського військового.