Техно

Apple вимагає від Rutube приховати у додатку контент російських держЗМІ

15 Серпня 2022 20:12

Американська корпорація Apple вимагає від відеохостингу Rutube приховати матеріали державних ЗМІ РФ у додатку для операційної системи iOS. Про це повідомили російські державні інформагентства із посиланням на прес-службу Rutube.

"Apple пропонує вирішити проблему модерації програми Rutube двома способами: зробити програму доступною тільки для російських користувачів або видалити контент "state-sponsored media". Це призведе до того, що програма Rutube буде недоступною для нових користувачів з інших країн. Тим користувачам, які завантажили додаток раніше, ймовірно, буде доступно оновлення", – цитує відповідь прес-служби "Інтерфакс".

На ухвалення рішення Apple відвела два тижні, в іншому випадку програма буде видалена з магазину App Store.

Представники Rutube заявили, що не мають наміру встановлювати обмеження на поширення російських державних ЗМІ, оскільки це "порушує права російськомовного населення". Водночас доступ до програми обмежили до трьох країн. Тепер завантажити його можуть лише жителі Росії, Білорусі та Казахстану.

На Rutube представлено багато російських ЗМІ та блогерів, чиї канали були заблоковані на відеохостингу YouTube. Серед них – Перший канал, Росія 1, НТВ, Росія 24, ТНТ, RT, "Спас", а також канали телеведучого Володимира Соловйова, пранкерів Вована та Лексуса , блогера Дмитра (Гобліна) Пучкова та інших.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling