У Богодухівському районі рятувальники двічі гасили поля з пшеницею

Російські окупанти знищили 25 гектарів пшениці у Золочівській громаді протягом доби з 6 по 7 серпня.

Обстріл вівся вдень 6 серпня, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Знову ворог знищує наш урожай. У Богодухівському районі вдень окупанти двічі завдавали удару по господарствах. Масштабні пожежі на полях із пшеницею гасили рятувальники", — повідомив Синєгубов.

За його словами, на Харківщині від рук окупаційної армії постраждали вже понад 100 сільськогосподарських підприємств. Окупанти знищили на території області понад 220 гектарів пшениці.

За даними обласного центру екстреної медичної допомоги, протяги доби медики забрали до лікарень двох людей: 16-річного хлопця та 83-річного чоловіка. Обидва отримали поранення внаслідок детонації російських снарядів.

"Хлопець взяв снаряд, який здетонував просто в руках. Чоловік наступив на міну та зазнав поранень, перебуває у тяжкому стані", — повідомив Синєгубов.

За добу з 6 по 7 серпня харківські рятувальники гасили п'ять пожеж, які виникли внаслідок дій російської армії. Дві з них виникли у Богодухівському районі області, ще по одній пожежі гасили у Чугуївському та Ізюмському районах. Крім того, на гасіння виїжджали в Індустріальний район Харкова, повідомили у ДСНС.