Харьков

В Харькове "Акулы пера" приняли в свои ряды студентов и гвардейцев (фото, видео)

5 июня 2018 21:55

До всеукраїнського Дня журналіста у Харківському академічному театрі музичної комедії влаштували свято, на якому нагородили усіх провідних журналістів Харківщини та привітали тих, хто щойно долучився до журналістської спільноти.

«Я просто не вірю своїм очам — тепер я справжня журналістка», — ділиться емоціями студентка-телерепортер Харківської державної академії культури Вікторія Моісеєва. Дівчина разом із своїми товаришами, а тепер і колегами, стали членами Національної спілки журналістів України. Студенти третьокурсники вже майже 3 роки співпрацюють з Національною гвардією України у рамках проекту «АТОграф», створюючи матеріали, як вони самі кажуть, «про людей і для людей».

«Пам'ятаю час, коли ми, студенти-першачки, стали членами спільного проекту Національної гвардії України та нашої академії — «АТОграф», — тоді ми ще мало що вміли, але ті умови, які нам забезпечила Національна гвардія та наші «академічні батьки», загортували нас, і це дало свій результат — третій курс, а ми уже члени НСЖУ, — ділиться Вікторія Жарикова, телерепортер академії.

Поспілкувавшись із Вікторією, стало зрозоміло, що вона мала на увазі під фразою «...загортували нас...».

— Ми з моїми одногрупниками репортерами та операторами часто маємо змогу разом із гвардійцями виїзджати на якісь цікаві події і, одного разу, я потрапила на зйомку на полігон. Знімаючи хлопців на фоні гармати, я помітила, що на ній пересвіт, але я ж не можу такий матеріал потім видати — це брак, тому змусила гвардійців пересунути гармату», — сміючись розповідає Вікторія.

Дев’ять студентів факультету кіно-, телемистецтва прийняли до спілки журналістів, і це не може не радувати їх наставників, які прийшли привітати своїх вже колег.

Самі студенти розповідають, що такі досягнення змушують йти все далі та далі, до нових журналістських цілей та висот.

«Мені здається, що це вперше для нашої академії, коли аж дев’ятьох студентів прийняли до лав НСЖУ, серед яких 7 телерепортерів та 2 оператори, та знаєте, у чому я впевнена, що це далеко не в останнє — пишаюсь кожним», — із посмішкою на обличчі каже Олександра Дилькова, студентка-оператор.

Але плідна співпраця академії із Національною гвардією України має і по той бік людей, які заслуговують на подяку. Разом із студентами до спілки журналістів прийняли тих людей, які, як ніхто, знають що означає оперативність журналіста і «не штамповий» підхід до матеріалу. До НСЖУ сьогодні прийняли старшого летейнанта Стаса Заботнова та капітана Павла Пономарьова – офіцерів прес-служби Східного ОТО Національної гвардії України та Національної академії НГУ.

«Кожен день ми сворюємо багато матеріалів, але робити це штампово, ми просто не можемо, тому кожен день для нас — це пошук якось героя-гвардійця, про якого можна зняти цікавий матеріал, пошук родзинки. Хочеться аби прес-служба НГУ розкривала справжнє життя хлопців-гвардійців, а не штампово створювала матеріали», — розповідає член НСЖУ капітан Пономарьов.

Оскільки проект «АТОграф» створив уже ціле покоління журналістів, то Національна спілка журналістів України вирішила нагородити тих, хто і допомагає виховати нове покоління. За взаємодію зі ЗМІ та підготовку молодих журналістів нагородили майора Олексія Лебедя.

«З академією культури ми співпрацюємо не перший рік, студенти приїзжають до наших військових частин, до академії НГУ і пишуть, знімають, допомагають нам та нашій прес-службі, а ми, у свою чергу, впливаємо на їх професійне формування як журналістів,- ділиться Олексій Лебедь, та додає, — Наш спільний проект продовжуватиме існувати, а головне розвиватися, адже ми - справжня команда», — гордо посміхаючись каже майор.

Але виявилось, що на сьогодні це не всі журналістські звершення студентів Харківської державної академії культури: дві студентки 3 курсу факультету кіно-, телемистецтва — Анастасія Посашкова та Валерія Хаустова, та два оператори — Олександра Дилькова і Богдан Шахаєв отримали перемогу в обласному творчому конкурсі журналістів «ЧАСОПИС — 2018» у номінації «Вдалий дебют».

Студенти відправили свої роботи на конкурс і, як самі зізнаються, не очікували на перемогу: «Це для мене честь — мою роботу відзначили професіонали. Відео моє мало на меті показати думки спецназівців під час виконання завдання, і знаєте, я була шокована, адже на хлопцях така відповідальність, вони не мають право на помилку. Але, як ми пізніше зрозуміли, під військовою формою та суворістю знаходяться такі ж люди, як ми», — ділиться враженнями Валерія Хаустова.

А її одногрупниця Анастасія Посашкова розповідає, що знімала свій переможний нарис-портрет «Вопреки: дорога к цели», стараючись зробити матеріал особливим: «Мій нарис про хлопця географа Руслана Кравченко, який мріяв служити у Національній гвардії, але через велику кількість бажаючих, просто не зміг потрапити у списки. Хлопець взагалі унікальний: талановитий географ, цікавий співрозмовник, але що мене найбільше зачепило, так це його справжня жага та остаточне бажання пов’язати життя з гвардією, попри всі труднощі, а повірте, у Руслана їх буде багато. А яких саме, подивіться самі - це інтрига», — сміючись ділиться Анастасія.

Нагороди студентам, прийняття до Національної спілки журналістів України учасників проекту «АТОграф», студентів і офіцерів, — хіба це не найкраща нагорода для тих, хто присвячує своє життя одній із найважчих професій сьогодення?

Фото: Микита Соломко


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling