Харьков

Харьковские гвардейцы встретились с выпускниками Кадетского корпуса (фото)

12 февраля 2018 10:04

Учнів ознайомили із напрямками навчання в Академії НГУ, перевагами строкової та контрактної служби у військових частинах Національної гвардії України. Кадетам презентували фільм «Нацгвардійці», ознайомчу літературу, а також детально розповіли про умови вступу до відомчого вищого навчального закладу.

«Ми проводимо подібні заходи щотижня у навчальних закладах Харкова та області. Вони допомагають відповісти на питання учнів, які хочуть поступати до нашої Академії. Ми завжди чесно розповідаємо про всі плюси та мінуси. Сьогодні з роти кадетів було більше десятка хлопців, яких зацікавила інформація про ЗНО та підготовку документів», – розповів офіцер з організації дозвілля військової частини 3005 майор Олег Гармаш.

Щорічно у частинах Національної гвардії проходить відбір кандидатів до вступу в Академію НГУ, де перевіряється їх фізична підготовка, проводяться психологічні тести та здійснюється збір документів.

«Я з дитинства мріяв бути військовослужбовцем, бо в моїй родині усі військові. Тато був командиром морської піхоти, а я хочу піти у сухопутні війська, адже з дитинства не вмію плавати (сміється). Спочатку навчання давалося важко, але потім звикаєш і навіть починає подобатися. Я планую вступати до Академії Нацгвардії та вже посилено готуюся до ЗНО», – поділився своїми намірами кадет Станіслав Касьян.

Як зазначають військовослужбовці, такі зустрічі проводяться для того, щоб надати випускникам якомога більше детальної інформації. Адже дуже важливо, щоб кожен абітурієнт дізнався про всі нюанси вступної програми.

«Кадети завжди дуже зацікавленні у таких зустрічах, тому що не кожен з них на сьогоднішній день остаточно визначився зі своїм подальшим життєвим шляхом. Вони мають змогу особисто поспілкуватися з військовослужбовцями, а це набагато корисніше, ніж просто знайти інформацію в інтернеті», – відзначає представник Кадетського корпусу капітан В`ячеслав Артюх.

Студенти кафедри телерепортерської майстерності Харківської державної академії культури: Катерина Кануннікова, Аліна Куриленко

Фото молодший лейтенант Діана Краснікова


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling