Харьков

Любовь, Нацгвардия, Украина: в Слобожанской бригаде прошла необычная присяга (видео)

25 декабря 2017 19:47

Суботній ранок в одному з тихих районів Харкова. Двічі на рік розмірене та спокійне життя наповнюється тут незнайомими обличчями та голосами. Чоловіки і жінки, пенсіонери і діти. Більшість з них заздалегідь – ще напередодні ввечері приїхали до Харкова. І лише для того, щоб побачити своїх синів, онуків, племінників, чоловіків або батьків.

А місцеві жителі вже й не дивуються. Вони знають, що в такі дні у Слобожанській бригаді Національної гвардії України приймають присягу на вірність українському народові молоді гвардійці.

Батьки завжди залишаються батьками: для них сини завжди будуть дітьми, про яких хочеться піклуватися і оберігати. Вони поки не уявляють, наскільки ці хлопці змінилися всього за один місяць служби у лавах Нацгвардії України.

І сьогодні на плацу батьки побачили своїх синів вже зовсім іншими - стрункими, підтягнутими чоловіками з впевненим поглядом.

Їх близько сотні. З двох частин: Слобожанської бригади і Слов'янського полку.

Ми спеціально приїхали в частину напередодні - за день до прийняття присяги. Щоб ближче познайомитися з хлопцями і показати вам те, чого не бачать і не знають численні гості та глядачі, які збираються на присягу - як хлопці до неї готуються, які почуття виникають в ъх душах та серцях. І чи не жалкують юнаки про те, що пішли на службу

У якості героїв обрали двох хлопців: Сергія Баришникова та Кирила Волченкова.

Сергію 26 років. У хлопця дві вищі освіти. До служби працював учителем у сільській школі на Миколаївщині.

Кирилові 24 роки, закінчив Миколаївський політехнічний коледж, до призову працював на Новій пошті.

Зізнаємося, для нас - студентів-телевізійників - ця присяга у Слобожанській бригаді Нацгвардії України теж була особливою. У цей день справжнім бійцем стала наша колега, випускниця Харківської державної академії культури, журналіст Діана Краснікова. Три роки Діана працювала в студентському проекті АТОграф, готувала матеріали про гвардійців, неодноразово була в зоні АТО. А за свою роботу навіть була нагороджена медаллю імені Генерала Кульчицького.

Втім, усі подробиці у нашому сюжеті:

Автори - студенти 3 курсу ХДАК: Вікторія Жарікова, Богдан Шахаєв, Микита Сячін, Дмитро Гуртяк


ТОП-новости
Последние новости
все новости
Gambling