Генштаб: Сили оборони відбили атаки на сході та наступають на півдні

Минулої доби армія України відбила російські атаки на сході, а на півдні продовжує наступати, не дозволяючи росіянам повернути втрачене становище, повідомив Генштаб Збройних сил України в ранковому зведенні.

Згідно з повідомленням, Росія, як і раніше, зосереджує основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, за минулу добу тут сталося близько 40 зіткнень.

На Лиманському напрямку Росії не вдалося досягти успіху в районах Надії Луганської області та Торського і Григорівки Донецької області. На Бахмутському напрямі українські війська відбили атаки росіян у районі Богданівки та Іванівського Донецької області. На Мар’їнському напрямку українці продовжують стримувати наступ росіян у районах Красногорівки та Мар’їнки.

Згідно інформації Генштабу ЗСУ, українські війська продовжують наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах. Українська авіація минулої доби завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки росіян.