Кримінал

Екс-главред тг-каналу NEXTA дав свідчення на свою колишню дівчину

24 Травня 2023 13:33
nexta

Помилований Роман Протасевич дав свідчення на свою колишню дівчину Софію Сапегу. В основному на його свідченнях і будувалося звинувачення, пише “База”. Наразі справа про її екстрадицію може бути направлена до суду Владивостока — саме там було її останнє місце реєстрації.

За даними «Бази», екс-главред тг-каналу NEXTA повідомив слідчим, що за свою роботу з розкриття персональних даних силовиків Сапега отримала 5 тисяч доларів. За словами Протасевича, дівчина, перебуваючи у Вільнюсі, пробивала білоруських силовиків через сервіс «Око Бога» та публікувала їхні дані у «Телеграмі». У справі Сапеги значаться 238 потерпілих.

Соф’ю Сапегу затримали разом із Романом Протасевичем у Мінську в травні 2021 року після примусової посадки літака, що пролітав над Білоруссю.

За ведення телеграм-каналів, де зокрема публікувалися особисті дані білоруських силовиків, у травні 2022-го дівчину засудили до шести років позбавлення волі за семи статтями кримінального кодексу. На початку квітня білоруська сторона погодилася передати її до Росії для подальшого відбування покарання.


Відео дня

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling