Політика

Bloomberg: Кім відправив Росії мільйони артилерійських снарядів, стверджує Сеул

зброя, кндр, росія
Міністр оборони Південної Кореї Шин Вонсік / Фото Bloomberg

Північна Корея відправила в Росію контейнери, в яких може зберігатися близько 5 мільйонів артилерійських снарядів, і президент Росії Володимир Путін, імовірно, отримає ще більше, коли незабаром відвідає Пхеньян. Про це пише Bloomberg з посиланням на заяву міністра оборони Південної Кореї.

Шин Вонсік сказав в інтерв’ю Bloomberg News, що Сеул виявив щонайменше 10 000 морських контейнерів, що відправляються з Північної Кореї в Росію, в яких може перебувати до 4,8 мільйона артилерійських снарядів, подібних до тих, які Путін використовує у своїх бомбардуваннях України.

“Очікується, що Путін буде прагнути до тіснішої співпраці з Північною Кореєю у сфері безпеки, особливо в галузі військових поставок, таких як артилерійські снаряди, які необхідні для того, щоб скористатися шансом на перемогу”, – сказав Шин. Він також сказав, що Північна Корея відправила десятки балістичних ракет, щоб допомогти Путіну атакувати свого сусіда.

В обмін на боєприпаси Росія надіслала до Північної Кореї технології, які допоможуть їй у реалізації планів із розгортання цілої низки супутників-шпигунів, а також звичайне озброєння, як-от танки і літаки.

Путін має намір відвідати Північну Корею вже наступного тижня, повідомила південнокорейська газета “DongA Ilbo”. Ця поїздка стане його першим візитом з липня 2000 року, і вона підігріє побоювання США та їхніх партнерів щодо поставок зброї, які допомогли Кремлю в його нападі на Україну в обмін на допомогу, що підтримує режим Кім Чен Ина.


Теги: , ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling