Політика

Блінкен особисто зробить Китаю “останнє китайське попередження”

китай, санкції, сша
Держсекретар США Ентоні Блінкен проводить пресконференцію в Пекінському американському центрі при посольстві США в Пекіні, Китай, 19 червня 2023 року / Фото Reuters

США готові запровадити санкції, якщо Пекін продовжить постачати в Росію технології подвійного призначення – про це держсекретар США Ентоні Блінкен збирається особисто попередити китайських чиновників, пишуть Financial Times і Bloomberg.

Візит Блінкена до Китаю відбудеться 24-26 квітня. За даними ЗМІ, держсекретар повинен буде донести, що США та їхні союзники стають дедалі більш нетерпимими до підтримки російської військової машини Пекіном, який постачає в Росію все – від чіпів до двигунів для крилатих ракет.

Блінкен не планує розкривати, яких заходів вживуть США, пише FT. Однак, за даними джерел видання, Вашингтон розглядає можливість введення санкцій щодо китайських фінансових установ та інших організацій.

Один зі співрозмовників FT сказав, що нинішнє послання Блінкена буде “найчіткішим попередженням, яке США коли-небудь передавали особисто китайським чиновникам”.

Заступник держсекретаря Курт Кемпбелл пояснив, що, на думку США та їхніх союзників, Китай підриває європейську безпеку, постачаючи Росії технології подвійного призначення і водночас намагаючись розвивати тісніші економічні та політичні зв’язки з Європою. Кемпбелл заявив, що США “дуже відверто” висловлюють свої побоювання, і Блінкен порушить це питання в бесіді з міністром закордонних справ Китаю Ван І.


Теги: , ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling