Як пробачити в Прощену неділю?

Сьогодні Прощена неділя. Так співпало, що саме в цей день в Харкові проходили заходи з нагоди річниці Революції Гідності та ще однієї вкрай важливої для харків`ян та всіх українців дати – боягузливої втечі Януковича рік тому.

Святі отці усіх конфесій закликали харків`ян до прощення ворогів. Пробачити, відпустити усе, як би важко це не було…

А це дійсно неймовірно важко, особливо, коли ворог не заспокоюється ані на хвилину. 22 лютого тепер буде згадуватися в Харкові не лише втечою горе-президента та перемогою Революції Гідності. Сьогоднішня трагедія також наврядчи швидко зітреться з памяті не лише тих, хто безпосередньо йшов ходою від Палацу спорту, але й усіх мешканців першої столиці.

Як можна знайти бодай якесь виправдання добре спланованому теракту, якщо злочинцям добре було відомо, що в ході братиме участь велика кількість МИРНИХ громадян, багато хто з яких з ДІТЬМИ???!!! Це – нелюди, у яких немає нічого святого. І чи є їм прощення, мають вирішувати близькі та рідні постраждалих та загиблих.

Проте, кримінальний кодекс України не знає Прощених неділь, і його необхідно використати в повному обсязі. Силовики вже затримали підозрюваних в скоєнні цього кривавого теракту. Але ж це – лише виконавці, а є ж ще замовники, організатори. Їхні імена ще стануть відомі. А от в тому, щоб притягти їх до відповідальності за всією суворістю закону, дуже важливий громадський контроль. Хоча б для того, аби «гуманні» харківські судді, за своєю звичкою, не відпустили цих звірів на поруки, під домашній арешт – одразу ж після СІЗО злочинці будуть на шляху до сусідньої країни, з якої і отримали завдання вчинити цей злочин проти людяності.