Фобії губернатора

Кожний публічний виступ губернатора Харківщини Михайла Добкіна змушує здригатися будь-яку нормальну людину. Такий „заряд” ненависті, нетерпимості до будь-якої точки зору або думки, відмінної до його, нечасто зустрінеш навіть у виступах знатних „ораторів” Партії Регіонів Чечетова, Колесніченка та Царьова.

Навіть вищезгадана трійця, мабуть, помирають від заздрощів під час чергового виступу Михайла Добкіна. Остання сесія облради, передбачувано, не стала виключенням. Але дивує зовсім інше – „ораторські здібності” нинішнього губернатора Харківщини увесь світ „високо оцінив” ще декілька років тому після перегляду широковідомого ролику з передвиборчою агітацією – дивує реакція, вірніше, її відсутність у депутатів облради – вихідців з Західної України, а їх в депутатському корпусі з десяток.

Вони ж краще за будь-кого знають, які чудові люди живуть на Західній Україні, люди, які з повагою ставляться до родини, до рідної землі, до праці. Українці з Заходу нашої країни з величезною повагою ставляться до української культури та вірять в Бога, не просто публічно ходять до церкви та купаються на Водохрещу, а щиро, по-справжньому вірять і живуть за Божими заповідями.

В тому, що українці, які проживають на Заході, неагресивні, міг впевнитися будь-хто, хто подорожував в Карпати, відпочивав в Буковелі чи Трускавці. Шановні, ну хіба ви бачили там схрони, озброєних „вуйок” або вулиці з найменуванням „Бандерштрассе”?! Звичайно, ні. Ви чудово знаєте, що страхіття, про які розказував губернатор, ні що інше, як прояв його запаленої уяви.

Особливо „тішать” тези про те, що на Майдані в Києві стоять лише представники Західної України, що в регіонах України, в тому числі, східних, на Євромайдан виходять вони ж. Це вже навіть не смішно, адже якщо порахувати усіх мешканців Заходу країни, навіть з новонародженими дітьми в купі не буде такої кількості людей. Але дехто продовжує робити вигляд, що вірите у всі ці нісенітниці…

І взагалі цікаво, як тільки повертається язик казати про агресивно налаштованих „западенців”, коли Харковом бігають озброєні кийками, черенками та ножами „тітушки”, які без будь-якої причини кидаються на мирних людей та зі зверячою агресією починають їх лупцювати?! То що? В чужому оці і трісочку бачиш, а в своєму – і колоду не помічаєш?!

А тепер риторичне питання: як можна в одній частині виступу пафосно закликати до мирного вирішення ситуації, а в іншій – розказувати, як західні українці планують напасти на українців зі Сходу?! Хіба це не розпалювання конфлікту?! Хіба це не намагання розшматувати країну?!

Проте, даремно окремі політики прикладають стільки зусиль для розпалювання ворожнечі – не вдасться вам розділити українців. Народ набагато мудріший за окремих політиків…