Цю б енергію та на розбудову країни

Переглядаючі новини, натрапила на дуже дивне повідомлення – Ігор Райнін не пройшов публічну люстрацію.

Так, люстрація була однією з головних вимог Революції Гідності і я – прихильник того, аби люди режиму Януковича ніколи більше не мали можливості грабувати країну. Але давайте ж, панове, не перегинати палку. Якщо ми тепер будемо люструвати всіх направо і наліво лише тому, що хочемо показати, хто в домі хазяїн, то дійдемо до повного абсурду.

Хочеться нагадати, що під час панування Сім`ї сьогоднішній чільник Харківської облдержадміністрації був в опозиції до режиму, мав достатньо зрозумілу і прозору позицію. Особисто знаю його як людину слова, яка завжди виконує свої зобов`язання.

Після перемоги Революції Гідності Ігора Львовіча було призначено першим заступником голови облдержадміністрації, він працював в Адміністрації Президента, у лютому очолив Харківщину. За весь цей час він проявив себе відповідальним, професійним, патріотичним менеджером, який, до речі, є одним з найбільш ефективних голів облдержадміністрацій. І це враховуючи, що Харківщина – досить проблематичний регіон і з точки зору сусідніх областей, де проходить АТО, і з точки зору керівництва міста, яке займає дуже неоднозначну позицію в багатьох принципових для країни питаннях.

Тож, вибачте, яку ще люстрацію має пройти людина?! Перед ким звітувати і з якого дива?! Є факти – пред`являйте, немає – не дуріть голову і дайте спокійно працювати. А якщо є багато енергії і бажання впливати на розвиток України – ю а велкам! Зараз в величезній кількості міністерств та відомств відбуваються реформи, їхні чільники запрошують долучатись патріотів до перетворень. Тож, якщо дійсно є бажання допомогти країні, кожен може легко знайти собі сферу діяльності доснаги.

Правда, це якщо дійсно хочеш зробити щось важливе, якщо ж хочеться просто критикувати та давати «слушні» поради, то зараз далеко не кращий для цього час. Виграти війну з дуже сильним противником та повністю модернізувати країну – це наша програма максимум, вона буде здійсненною лише в одному випадку – якщо ми всі станемо пліч-о-пліч до робити і кожен на своєму місті буде робити для цього все, що від нього залежить, а не шукати, до чого б причепитися у сусіда…