Зеленський записав звернення на фоні збитого “Шахеда”

Президент України Володимир Зеленський у четвер записав традиційне вечірнє відеозвернення на темній вулиці, стоячи поруч із збитим іранським безпілотником “Шахед-136”, який Росія використовує для ударів по українській території.

За словами Зеленського, за останні два дні українські військові збили 23 такі дрони; всього за цей час було випущено понад 30 безпілотників.

“Захисники нашого неба не допустили прориву стерв’ятників ворога вглиб країни і приземлили 23 “Шахеди”. Крім того, перетворені на металобрухт керована авіаційна ракета Х-59, два ударні вертольоти Ка-52 і черговий штурмовик Су-25. Усього за цей період Росія зробила 4,5 тисяч ракетних ударів і більше 8 тисяч авіанальотів. Але ми боремося, збиватимемо більше”, – сказав він.

За останні два тижні Росія випустила десятки ракет та безпілотників по енергетичних об’єктах України, завдавши їм значних збитків та викликавши відключення електроенергії по всій країні. Ці напади не зламають духу українського народу, сказав Зеленський.

“Нас не зламають обстріли. Страшніше ворожих ракет у нашому небі – почути ворожий гімн на нашій землі. Нас не злякає пітьма. Темні часи для нас не без світла, а без волі”, – додав він.