Політика

Зеленський запропонував усунути “сірі зони” в Європі

європа, єс, зеленський

Президент України Володимир Зеленський 24 жовтня на засіданні колегії Єврокомісії запропонував усунути “сірі зони” в Європі й наголосив, що такі зони спонукатимуть до криз та загрожуватимуть єднанню ЄС.

Про це він сказав, звертаючись до колегії єврокомісарів — уповноважених із 27 країн ЄС.

Зеленський сказав, що протягом десятиліть Європа залишалася поділеною на території, де наші з вами цінності під захистом європейських інституцій, та на територію поза інституціями, хоч і з тими ж цінностями. Тепер, зрештою, за словами Зеленського перебуваємо на шляху до ліквідації такого поділу. Для всієї Європи зараз є історичний шанс прибрати дефіцит геополітичної визначеності. Україна, Молдова, Грузія, Білорусь, Балкани — замість сірих зон має постати об’єднана Європа.

“Після розпаду так званого соціалістичного табору в Європі стало зрозуміло, що дефіцит геополітичної визначеності є найбільшою загрозою життю в Європі. Цей дефіцит як магніт притягував кризи, спокушав ворогів ЄС боротися проти європейського єднання. Якщо існує хоча б найменша «сіра» геополітична зона, неминуче виникатимуть претензії та домінування в цій зоні, різні політичні сили намагатимуться пофарбувати таку зону у власні політичні кольори”, — говорив президент.

Зеленський зауважив, що ЄС — це не клуб для обраних, це дім для всіх європейців. які поділяють спільні цінності.

“Межі ЄС будуть межами континенту Європи без усіляких сірих зон. Наше політичне покоління здатне це зробити”, — підкреслив Зеленський.


Теги: , ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling