Зеленський нагородив міністра оборони Данії орденом “За заслуги” І ступеня

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром оборони Королівства Данія Троельсом Люндом Поульсеном, який прибув з візитом до Києва.

Основну увагу під час зустрічі було приділено питанням посилення українського неба сучасними винищувачами та новими системами протиповітряної оборони. Було обговорено співпрацю в межах авіаційної коаліції та тренування українських пілотів на літаках F-16, які Данія та інші партнери готуються передати Україні.

Окремо було відзначено ухвалення “Групою семи” на Вільнюському саміті НАТО Спільної декларації про підтримку України та висловлено готовність до початку переговорів України з країнами Північної Європи щодо отримання відповідних безпекових гарантій.

Наприкінці зустрічі Зеленський вручив міністру оборони Данії орден “За заслуги” І ступеня, а державному секретарю з питань політики безпеки та операцій Міністерства оборони Данії Кесперу Хой-Єнсену – орден “За заслуги” ІІІ ступеня. Як зазначається, данських посадовців було нагороджено за “вагомий особистий внесок у зміцнення міждержавної співпраці, підтримку державного суверенітету й територіальної цілісності України”.