Суспільство

Як вибрати надійну страхову компанію для автоцивілки?

17 Червня 2024 10:55
  На правах реклами

Страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів (ОСАЦВ) є обов’язковим для всіх водіїв в Україні. Кожен, хто сідає за кермо, повинен мати чинний поліс, який покриває збитки страхувальника у разі ДТП.

Однак, для того, щоб захист був надійним, треба зважено вибирати не тільки сам поліс, а й страхового партнера. Як це зробити, розглянемо нижче. 

Репутація та надійність компанії

Репутація страхової компанії — це один із ключових факторів, на який слід звернути увагу при виборі автоцивілки. Якщо страхова компанія, з якою ви укладаєте угоду, нестабільна, є ризики, що вона не зможе виконати свої зобов’язання за договором. Як результат, у вас з’являться додаткові проблеми у разі ДТП.

Щоб проаналізувати ситуацію, можна використовувати дашборди Моторно-транспортного бюро України, де необхідні дані зібрані в одному місці. Але для миттєвого рішення користування платформою не завжди зручне, оскільки аналіз вимагає від користувача певний час. 

Ще одним корисним ресурсом для дослідження є онлайн-сервіс hotline.finance, що надає можливість порівнювати страхові компанії за різними критеріями (відгуки та статистичні дані від МТСБУ) під час оформлення автоцивілки. Функціонал простий та доступний пересічному водієві. Рейтинг страховика, що виводиться на сайті, допоможе зробити обґрунтований вибір та уникнути неприємних сюрпризів у майбутньому.

Процес врегулювання збитків

Дізнайтесь, як швидко компанія реагує на заяви про збитки та врегульовує звернення громадян. 

Більшість страховиків проводять компенсацію у межах 30 днів з моменту узгодження розміру відшкодування. Однак процес може затягуватися до 50 днів, але не може бути довшим за 90 днів.

Обслуговування клієнтів

Можливість безперешкодно в будь-який час зв’язатися з клієнтською підтримкою страховика — запорука довгої та успішної співпраці з компанією, оскільки саме через цей відділ ви фіксуєте факт ДТП і отримаєте перші рекомендації щодо подальших кроків.

Наявність відділень та представництв СК у вашому регіоні також є плюсом. Попри те, що багато страховиків максимально перевели вирішення подій та комунікацію в онлайн-режим, нерідкі випадки, коли треба фізично звернутись в офіс.

Умови страхування

Оскільки ОСАЦВ регламентується законом, то основні параметри страховки (покриття за договором) будуть у всіх однакові. Тут варто звернути увагу на обмеження та винятки. Наприклад, який розмір франшизи вказано у полісі.

Страховки з нульовою франшизою є якіснішими, оскільки при виникненні страхової події страхувальнику не доведеться самостійно виплачувати компенсацію.

Зазвичай один страховик пропонує кілька програм на вибір: з і без франшизи.

Багато страхових компаній включають додаткові послуги в поліси, такі як: технічна допомога на дорозі, безкоштовний евакуатор, консьєрж-сервіс, медична консультація. Такий бонус посилює комфорт автомобіліста.

Інвестуйте час у дослідження та порівняння різних пропозицій, щоб забезпечити собі спокій та захист на дорозі.


Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling