Суспільство

Вибухи у Керчі: уражено катер російських загарбників “Тунець”

вибухи, крим
Катер "Тунець" / Getty Images

У ніч проти 30 травня, у місті Керч у тимчасово окупованому Криму пролунала серія вибухів.

Про це повідомили в телеграм-каналах місцеві жителі, а також представники окупаційної влади Криму.

“Під час відбиття ворожої атаки по об’єктах транспортної інфраструктури міста Керч від уламків збитих ракет постраждали два пороми – автомобільний та залізничний – пошкоджено скління надбудов. Жертв серед моряків і цивільних немає. Після оцінки пошкоджень роботу поромної переправи буде відновлено”, – написав у телеграм каналі так званий міністр транспорту Криму Микола Лукашенко.

Вибухи в Керчі було чути близько першої години ночі. Як пише російський телеграм-канал видання Astra, йшлося про близько 20 потужних вибухів. 

Окрім того, на пів години – від першої до пів на другу ночі – було перекрито рух автотранспорту Кримським мостом.

Зранку міністерство оборони Росії відзвітувало про те, начебто вночі “припинило низку спроб київського режиму здійснити терористичні атаки із застосуванням американських оперативно-тактичних ракет ATACMS, безпілотних літальних апаратів літакового типу та безекіпажних катерів”.

За версією міноборони РФ, засоби ППО вночі нібито збили над акваторією Азовського моря 8 оперативно-тактичних ракет. А ще 8 БПЛА перехопили над акваторією Чорного моря, поблизу узбережжя Кримського півострова.

Окрім того, російське міністерство відзвітувало про знищення двох безекіпажних катерів, які, за їхнім повідомленням, рухалися в напрямку Кримського півострова.

Тим часом співрозмовник LIGA.net у Силах безпеки й оборони повідомив, що внаслідок операції Головного управління розвідки було уражено катер російських загарбників типу КС-701 “Тунець”.

Також про це написали партизани в телеграм-каналі “Кримський вітер”.

“Джерело в Силах безпеки та оборони повідомило, що в результаті операції Головного управління розвідки Міноборони України було вражено російський катер типу КС-701 “Тунець”. Він використовувався для охорони Керченського мосту”, – йдеться в повідомленні.

Партизани додали, що два такі катери ЗСУ знищили торік.

До слова, о 07:30 у четвер, 30 травня, рух Кримським мостом знову перекрили.

Офіційна українська влада наразі не коментувала вибухи в Керчі.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling