Вночі ППО збила 46 “Шахедів” із 52

У ніч на 18 вересня 2024 року окупанти запустили по території України три керовані авіаційні ракети та 52 Шахеди, силами ППО було знищено 46 дронів.

Про це повідомляє пресслужба командування Повітряних сил ЗСУ.

Повідомляється, що російські окупанти завдали удару трьома керованими авіаційними ракетами Х-59/69 з повітряного простору окупованої Херсонщини та 52-ма ударними БпЛА із районів: Курськ, Єйськ (РФ).

До відбиття повітряного нападу ворога залучались: авіація, мобільні вогневі групи та підрозділи РЕБ Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою було збито 46 ударних БпЛА.

Крім того, через активну протидію засобів РЕБ Сил оборони, п’ять БпЛА локаційно втрачені, один ворожий ударний безпілотник полетів у Росію.

Також наголошується, що внаслідок активної протидії Сил оборони, керовані авіаційні ракети не досягли бажаних противником цілей. Є пошкодження сільськогосподарської техніки, водночас попередньо, обійшлось без жертв і постраждалих.

Протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Херсонській, Черкаській, Кіровоградській, Київській, Вінницькій, Сумській та Полтавській областях.