Вдруге за тиждень КНДР провела випробування балістичних ракет

У середу вранці Північна Корея запустила кілька балістичних ракет малої дальності у бік Японського моря.

Про це з посиланням на Об’єднаний комітет начальників штабів (JCS) Південної Кореї повідомляє Yonhap.

Південнокорейські військові заявили, що зафіксували запуски близько 6:50 ранку з району в провінції Південний Пхьонган на північ від Пхеньяна. За їх даними, північнокорейські ракети пролетіли приблизно 400 кілометрів і впали в море.

Детальнішу інформацію, як от кількість випущених ракет чи місце їх падіння, в Сеулі обіцяють надати після аналізу всіх отриманих відомостей про пуски.

Південнокорейські фахівці припускають, що цього разу Пхеньян міг провести випробування нової ракети сімейства «Хвасон-11» (Hwasong-11), яку востаннє запускали 1 липня. Тоді в Сеулі зафіксували пуски двох балістичних ракет у напрямку Японського моря, а державні ЗМІ КНДР наступного дня повідомили про успішне випробування нової ракети «Хвасон-11Da4.5» (Hwasong-11Da4.5), здатної нести надвелику боєголовку вагою 4,5 тони.

У Міністерстві оборони Японії, як зазначає NHK, повідомили, що зафіксували два ракетні пуски з внутрішньої частини КНДР із інтервалом у пів години – о 6:53 та 7:23 ранку.

У відомстві поінформували, що ракети впали в Японському морі поза межами виключної економічної зони Японії, а також, що берегова охорона країн не зафіксувала якихось пошкоджень.

Сполучені Штати, Південна Корея та Японія засудили сьогоднішні ракетні пуски, а також розкриття Пхеньяном минулого тижня заводу з виробництва збройового урану, і назвали такі дії КНДР явними порушеннями резолюцій Ради Безпеки ООН.

Три сторони підтвердили готовність продовжувати підтримувати координацію та рішуче реагувати на загрози з боку Північної Кореї.

Попереднього разу КНДР запускала балістичні ракети минулого четверга, 12 вересня, після чого ЗМІ країни повідомили про успішне випробування реактивної системи залпового вогню калібру 600 мм нового типу.