Варшава готова до розміщення ядерної зброї НАТО – Дуда

У зв’язку з нарощуванням Росією військового потенціалу в Білорусі та Калінінграді президент Польщі Анджей Дуда заявив про готовність до розміщення ядерної зброї НАТО на території Польщі.

Про це він заявив у інтерв’ю польському виданню Fakt.

За його словами, питання розміщення ядерної зброї НАТО на території Польщі певний час є предметом польсько-американських розмов. 

“Я вже кілька разів обговорював цю тему. Я не приховую, що коли мене про це запитували, я заявляв про нашу готовність. Росія все більше мілітаризує район Кенігсберга. Нещодавно вона перемістила свою ядерну зброю до Білорусі”, – пояснив польський президент.

Дуда зазначив, що у разі, якщо НАТО вирішить розмістити її у Польщі, то це відбудеться у рамках так званої програми ядерного обміну, яка робить ядерні боєголовки доступними для країн-членів, які не мають ядерної зброї.

“Якщо буде таке рішення наших союзників розмістити ядерну зброю в рамках ядерного обміну і на нашій території, щоб посилити безпеку східного флангу НАТО, ми готові до цього. Ми є союзником Північноатлантичного альянсу й у нас є зобов’язання і в цій сфері, тому ми просто проводимо спільну політику”, – констатував він.