В Пентагоні вважають, що на війні в Україні було поранено чи вбито понад 100 тис. російських військовослужбовців

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі заявив, що на війні в Україні було вбито та поранено понад 100 тис. російських військовослужбовців – і Збройні сили України, ймовірно, також зазнали втрат такого масштабу, передає Reuters.

Під час виступу в Економічному клубі Нью-Йорка Міллі також повідомив, що, за його оцінками, було вбито близько 40 тис. мирних громадян України.

“Йдеться про кількість убитих і поранених російських військових на рівні значно більше 100 тисяч. Ймовірно, те саме – з українського боку. Це величезні масштаби людських страждань”, – цитує Міллі агентство.

Міллі не уточнив, яким чином він отримав ці відомості.

Генеральний штаб Збройних сил України заявляє, що за даними на 9 листопада, на війні було вбито понад 77 тис. російських військових.

Міністерство оборони Росії востаннє звітувало про втрати 21 вересня, повідомивши про загибель 5937 осіб.

Однак Російська служба BBC, яка веде поіменний список втрат російських військовослужбовців в Україні спільно з виданням “Медіазона” та командою волонтерів, на той момент зібрала дані про понад 6200 загиблих. лише на підтверджені повідомлення про загибель, тому зібрані дані не відображають реального рівня втрат.

На початку літа українська влада заявляла, що на війні загинули близько 10 тис. військовослужбовців ЗСУ.