Політика

У РФ продовжують палати й вибухати склади з боєприпасами

бпла, росія
Ось такий димовий гриб над підірваним складом боєприпасів у Краснодарському краї бачать жителі Тихорецька (за 10 км від місця атаки) / Скриншот відео

Тихорецький район Краснодарського краю в ніч на суботу, 21 вересня, зазнав атаки українських безпілотників, повідомив глава регіону Веніамін Кондратьєв. За його словами, через падіння уламків одного з них «виникла пожежа, що перейшла на вибухонебезпечні предмети, почалася детонація». Кондратьєв також повідомив про тимчасову евакуацію жителів «селища, яке розташоване поруч із місцем загоряння» до прилеглих населених пунктів.

Telegram-канал Astra з посиланням на місцевих жителів пише про потужний вибух і подальшу детонацію на складі боєприпасів у селищі Кам’яний поблизу міста Тихорецьк. За даними каналу, у селищі також розташовані дві військові частини РФ.

Тим часом, рух на ділянці траси «Балтія» (це вже у Тверській області) тимчасово призупинено «з метою забезпечення безпеки».

Видання tvernews пише, що обмеження починається від населеного пункту Кунья і закінчується Нелідово. Обмеження діють з 6:40 ранку і до «особливого розпорядження».

На регіон уночі було здійснено атаку безпілотників, унаслідок чого було евакуйовано пасажирів і працівників залізничної станції Стара Торопа.

Губернатор Тверської області Руденя заявив, що “триває ліквідація наслідків падіння “уламків безпілотників”. Евакуація населення в місті Торопці не проводиться”.

Міністерство оборони РФ заявило, що в ніч на 21 вересня було «знищено і перехоплено» 101 БПЛА літакового типу. Більше половини з них – над територією Брянської області, ще 18 – над територією Краснодарського краю, де стався вибух на ймовірному військовому складі.

Крім того, 3 безпілотники було збито у Тверській області, повідомило Міноброни. За даними ASTRA, під час атаки 21 вересня було уражено 23-й арсенал Головного ракетно-артилерійського управління Міністерства оборони РФ, розташований у Тверській області. Селище розташоване за 16 км від міста Торопець, де трьома днями раніше також було атаковано великий склад зі зброєю.

18 вересня Україна атакувала великий військовий склад у Торопці Тверської області. Український удар безпілотниками викликав «надзвичайно потужну детонацію», а подальша пожежа охопила ділянку завширшки 6 кілометрів, повідомляло агентство Reuters із посиланням на джерело в українській спецслужбі.

На складі в Торопці зберігалися ракети, призначені для оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер», тактичних ракетних комплексів «Точка-У», коректовані авіаційні бомби (КАБ) і артилерійські боєприпаси. Удар спланували і здійснили СБУ, Головне управління розвідки українського Міноборони, Сили спеціальних операцій України, пишуть ЗМІ.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling