У полоні РФ перебувають близько 5 тисяч українських військових

Колишній військовополонений, захисник Маріуполя Геннадій Старченко повідомив, що у полоні РФ перебувають близько 5 тисяч українських військових. Він наголосив, що полонених морять голодом, б’ють і змушують давати свідчення, що викривають Україну в злочинах, насправді вчинених армією Путіна.

Захисник Маріуполя також звертає увагу, що окрім військових у полоні перебувають і цивільні особи:

«Український народ ніколи не складе зброї. Ми переможемо, ми досягнемо своєї мети та змусимо їх заплатити за все це. Я хочу звернутися до росіян та міжнародної спільноти із закликом звільнити наших військовополонених, які перебувають у жахливих умовах. Ні правозахисники, ні міжнародні організації не мають доступу до них. З ними погано поводяться та катують. На російській території знаходиться близько 4-5 тисяч українських військовополонених, серед них цивільні особи, які також зазнають тортур і жорстокого поводження».

Раніше українка Юлія Мізукіна, яка співпрацює з варшавським Інститутом Пілецького, де діє Центр документування російських злочинів в Україні імені Рафала Лемкіна, заявила, що росіяни повинні усвідомлювати невідворотність покарання. Кожен злочинець має бути притягнутий до відповідальності, наголосила вона.