Економіка

У цьому році Німеччина витратить на виробництво боєприпасів 3,5 млрд євро — Пісторіус

зброя, німеччина
Міністр Оборони Німеччини Борис Пісторіус / Фото: AP

Міністр Оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що у цьому році країна витратить на виробництво боєприпасів 3,5 мільярди євро.

Про це Борис Пісторіус сказав перед відкриттям 19-го засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”.

“Ми обговоримо координацію військову підтримку України не лише на сьогоднішньому етапі, а й в довготривалій перспективі. Мушу сказати, що за кілька днів буде вже друга річниця вторгнення Росії в Україну. А загалом Україна чинить опір російські агресії вже протягом 10 років. І треба відзначити, що зараз РФ становить найбільшу загрозу країнам-членам НАТО”, — сказав глава Міноборони ФРН.

Пісторіус зауважив, що за ці два роки обговорювалися питання зміцнення військового потенціалу України, і “багато було вже зроблено”.

Зараз вже йдеться про довгострокове підвищення військових спроможностей і можливостей коаліції. Варто зазначити що вже створена авіаційна коаліція, до якої приєдналися 15 країн. Аналізуючи перебіг війни в Україні, яку розпочала Росія, треба сказати, що авіація — головний чинник успіху в майбутньому. Це наша відповідь на виклики війни в Україні. Створена також і танкова коаліція, де Німеччина разом із Польщею відіграє провідну роль”, — сказав він.

Пісторіус нагадав, що на початку цього тижня за його присутності, а також канцлера Німеччини Олафа Шольца було закладено будівництво заводу, де вироблятимуть артбоєприпаси.

“І як показала ця війна, снаряди — це найголовніше для країн НАТО у військовій підтримці України, яка відчуває їх брак. Як і всьому світі їх виробництво недостатнє. І я вітаю дії німецької промисловості, яка починає займатися цим питанням зараз і це важливо в майбутньому. Цього го року Німеччина витратить на виробництво снарядів 3,5 млрд євро”, — сказав міністр.


Теги: ,

Якщо ви помітили орфографічну помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter

Актуальне відео
ТОП-новини
Останні новини
усі новини
Gambling