Сьогодні Україна відзначає День звільнення від нацистських окупантів

Щороку, 28 жовтня, ми відзначаємо звільнення України від нацистських окупантів та віддаємо шану українцям, які боролись і перемогли нацизм у роки Другої світової війни.

Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні нагадав, що 28 жовтня, щороку у цей день, Україна відзначає звільнення від нацистських окупантів.

“Ми віддаємо шану українцям, які боролись і перемогли нацизм у роки Другої світової війни. Сьогодні ми робимо це, тримаючи в руках не квіти, а зброю. Сьогодні зберегти пам’ять про подвиги наших предків означає захистити їхні здобутки. Ми згадуємо вигнання нацистів, наближаючи вигнання рашистів”, — сказав президент.

Він додав, що зло завжди закінчує однаково.

Майже 80 років тому наші предки воювали за наше майбутнє. Сьогодні своє майбутнє відвойовуємо ми.

Десятиліттями світ жив із впевненістю, що зло не може відродитися і людство винесло свої уроки історії. Але, як бачимо, не всі виявилися гарними учнями.

Імперські амбіції взяли верх і призвели до порушення не просто чужих кордонів, а й світового порядку.

Але зло ніколи не перемагає. І не переможе! А той, хто цього не зрозумів, має залишитися не тільки поза власної, а й світової історії – голова ВРУ Руслан Стефанчук.

Друга Світова війна стала жахом для кожної української родини. Вона принесла втрати, біль і сльози. І мільйони українців поклали свої життя, щоб вигнати загарбників зі своєї землі.

Сьогодні ми б’ємося проти тих, хто вирішив повторити ту жахливу трагедію. І будемо боротися до повної Перемоги, щоб таке ж зло, але під новою маскою, ніколи не повернулося знову – СБУ.