Пояснюємо, що таке криптопари

Коли справа стосується будь-якої діяльності, пов’язаної з вашим часом і грошима, важливо вивчити питання від а до я. Ми ніколи не зможемо сказати це достатньо – життєво важливо провести власне дослідження, перш ніж займатися будь-яким видом криптоінвестицій, торгівлі, майнінгу тощо.  Сьогодні ми збираємося пояснити, що таке криптовалютні торгові пари і як вони працюють. 

Що таке криптовалютні пари?

Криптовалютна торгова пара – це просто пара криптоактивів, які можна обміняти один на інший. Наприклад, якщо ви хочете обміняти Ethereum на Bitcoin, ви будете брати участь у торговій парі ETH/BTC. У цьому конкретному випадку Ethereum є базовою валютою, а Bitcoin – валютою котирування. Пара називається так тому, що ви завжди купуєте одну валюту, а продаєте іншу. Купити біткоїни в Києві за вигідною ціною можна в столичних криптообмінниках.

Як вибрати криптовалютну пару для торгівлі?

Перший крок – вирішити, якими валютами ви хочете торгувати. Наприклад, чи хочете ви обміняти Bitcoin на Ethereum? Або Litecoin на Ripple? Після того як ви визначилися з валютою, якою хочете торгувати, ви можете вивчити різні варіанти торгівлі, пари, в яких беруть участь ці валюти. Ви самі вирішуєте, якими парами торгувати, виходячи зі своєї толерантності до ризику, інвестиційних цілей і результатів досліджень. Поповніть свій криптогаманець за допомогою кредитної/дебетової картки (Visa/Mastercard), банківського переказу або Apple Pay всього за кілька кліків за допомогою онлайн-криптообмінника.

Які найпопулярніші торгові пари криптовалют?

Загалом, найпопулярнішими торговими парами є ті, в яких беруть участь BTC або стабільні монети, такі як USDT-20, USDC, BUSD тощо.  Найпопулярніші криптовалютні торгові пари – це пари за участю основних криптовалют, таких як Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple або будь-якої з них. Здійснити обмін криптовалют у Вінниці, Києві, Дніпрі або в іншому місті можна через популярні криптообмінники. Однак сьогодні на ринку представлені тисячі різних криптовалют, тому існує безліч можливих комбінацій торгових пар, з яких можна обирати.